Supermarkt Vomar in Pax

De nieuwe Vomar supermarkt – klaar voor de opening
Het mooie en gezellige plein voor de supermarkt
Impressie van de supermarkt met daarboven appartementen

Nieuwe Vomar supermarkt opent op 29 mei

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van de winkel.

De feestelijke opening van de nieuwe supermarkt is op woensdag 29 mei 2024 om 9.00 uur en daarop kunnen veel inwoners van Pax bijna niet op wachten en zijn benieuwd naar de inrichting en het aanbod.

Ook het plein voor de supermarkt is dan weer voor iedereen toegankelijk: Een prachtig aangelegd parkje met bomen, struiken en bankjes nodigen uit voor een gezellige lunch met een vers broodje uit de supermarkt.

Later, in fase 2, zullen daarboven, volgens de plannen, een 30-tal 3-kamerappartementen van ca. 70 m2 worden gerealiseerd. 

De infrastructuur rond het winkelcentrum zal niet ingrijpend worden gewijzigd; de nachtafsluiting van de doorgang bij de Bernadottestraat blijft dus. Voor de bouw van de appartementen moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Tot op heden, en zover bekend, is hiervoor nog geen officiƫle aanvraag ingediend bij de gemeente.

De wijkraad heeft bezwaar gemaakt tegen de inrit van de expeditieruimte in de doorgang in de Bernadottestraat. De hoorzitting hierover heeft inmiddels plaatsgevonden en de uitslag wordt half juli 2024 verwacht.

Op de goed bezochte bijeenkomst is steun verzameld voor het bezwaar van de wijkraad tegen deze omgevingsvergunning. Zie ook onderstaande presentatie.